Skip to content

Akiknek segített a pszichodráma

 

 

Gyuri – Párkapcsolatom

Egyébként pedig hamarosan nagyon jó hírekkel fogok előállni. Végre beérett a munka eredménye, amiben segítettetek.

Egy érett, boldog  párkapcsolatban teljesedik ki az életem már egy jó ideje. Pontosan olyanban, mint amit olyan szépen, szisztematikusan  lemodelleztünk a pszichodrámán. Csak várni kellett rá türelmesen és közben dolgozni azon, hogy elég érett legyek rá.

Köszönöm Nektek! Gyuri

Balázs – Kiállás önmagamért

Kedveseim!
Nagyon köszönöm nektek ezt a 3 pszichodrámás napot! Nem is tudom elmondani, milyen sokat jelentettek nekem a játékomban a beszólásaitok, és azok visszaverése. V és Á, köszi, tök jók voltatok! Ez tök sok erőt adott ahhoz, hogy a munkahelyen megálljam a helyem. Az első munkanapomon reggel vagy 8-an szóltak be a müzlis reggelim miatt, és ezt tök jól meg tudtam válaszolni, persze humorral, de határozottan.
Amikor az E, a legnagyobb hangú beszólt, mondtam neki, hogy a szalonna alakú koporsódra majd viszek virágot! Erre tátva maradt a szája, és kiment. Vau!
Leperegtek rólam a sértések, és így most már nem érzem magam kívülállónak, kirekesztettnek, kisebb rendűnek. Tök jó velük reggelizni! :-) Ezt nagyon köszönöm nektek!

Nektek meg további szép napokat, jó épülést, önismereti és spirituális fejlődést!
Sziasztok. Balázs

Ui: Á, a te játékod is nagyon bennem él…az őszinteség…az nagyon ott volt!

Laci – Több van bennem, mint gondolom

Sziasztok!
Amit a nyílt napon láttam, egyszerre ledöbbentett és megnyitott. Amikor azt gondolom magamról, hogy ismerem a saját érzéseimet, hogy azok közé tartozom, akik hajlandóak azokkal foglalkozni, stb, akkor meglep és felébreszt, hogy több is van még bennem, mint én azt gondolom. Egyszerűen ráébresztetek arra, hogy azokkal a fontos dolgokkal, amelyekkel soha nem akarunk foglalkozni – , csak valahogy mégis meghatározzák az életünket – érdemes foglalkozni.  A dráma az utsó részben egyszerre mutatott egy lehetőséget és keltett bennem félelmet: nem akarok mások előtt kikelni magamból. De egy mód arra, hogy könnyítsek a mindennapjaimon.  Amire viszont szükségem van, -bármily nehéz is beismerni – az az eredmény. Amit ugyan nem tapasztalhattam meg teljes mélységben, de az oda vezető út járhatónak tűnik innen messziről.
Amit csodálok bennetek: Réka, a Te nagyon egyszerűen megnyilvánuló és magától értetődő hozzáértésedet, irányításodat,  a Péter szenvtelen célratörését a másik kibontakoztatásában, a Viktor kedvességét és mélységét, és Éva maximális elfogadó- és befogadókészségét.

Köszönöm: Laci

Dóra – Ez vagy te

Csodálom, ahogy megdolgozod a történéseket. Azért mentem a második kommandóra és jelentkezem most a harmadikra, mert megértettem, miért kerülgettem ilyen sokáig a pszichodrámát: ki kellett várnom azzal az emberrel a találkozást, akitől ezen a területen tanulni tudok. Ez egy vezérmotívum az életemben. És ez vagy te.

Szandra – Nem szeretném a kapcsolatot elveszíteni

Nem szeretném a kapcsolatot elveszíteni Veletek. Nagyon kedves volt számomra az együtt töltött idő, a fejlődési lehetőség és a sok kedves szó amit kaptam Tőletek.

Kicsit át kell alakítanom az életem, életmódváltással. Ehhez időre van szükségem. Előre is köszönöm a megértéseteket! Sok szép élményt kívánok Mindannyiótoknak a további drámához :-) Barátsággal: Szandi

Gabi – Kevesebbet végzek, mégsem vagyok elégedetlen

Köszönöm az együtt töltött időt Dobogókőn :-)

Amit tovább viszek a pszichodrámából és dolgozom a témámban, az együttműködés. Igyekszem a közös célokat segíteni mind itthon, mind a munkahelyemen. Nagyon fontos nekem a harmónia és az egyensúly. Lelassultam. A pörgős életritmusomat felváltotta az átgondoltság. Nagyon fárasztó volt, hogy egy napba mindent bele akartam préselni. Állandó kudarc élményt alakított ki bennem. Bántottam magam, amiért nem vagyok képes még többet elvégezni.

Kevesebbet végzek el egy nap, de mégsem vagyok elégedetlen. A gondolataim nem “zizegnek” és nem hajszolnak a pörgésbe. Ez most így jó.

Építő gondolatokat kívánok Mindannyiótoknak :-) Gabi

Bea – Egy félelemmel kevesebb

Kedves Réka!

Köszönöm a bátorító sorokat. Valahol már előre örülök, hogy egy félelemmel kevesebbet fogok őrizgetni magamban pár hét múlva. Még azt is elképzeltem, hogy egy kicsit nagyobbra is nyílhat az az ajtó bennem a világra :) Bea

Ivett – Hálás vagyok

Sok jó és értékes embert ismertem meg.
Egyenként szeretnék mindenkinek írni, személyes üzenetet.
Nekem írásban könnyebb, mert az érzelmeimet jobban
ki tudom fejezni.

Hálás vagyok Neked azért, hogy tanítottál az utamon.
Köszönöm, hogy erős, tiszta tükröt tartottál. Ivett

Niki – Rengeteg energiát, szeretetet, erőt adtatok nekem

Sziasztoook!!! :)))))))))))))

Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy eljöttetek, s ilyen nyitottak és pozitívak voltatok! Rengeteg energiát, szeretetet és erőt adtatok nekem!!! Azóta is szárnyalok! :)))

Külön köszönet Rékának, Péternek és Andinak a szervezésért és a fantasztikus munkátokért!

Sokat gondolok mindenkire! A nia legyen veletek! ;)

Puszi, Niki

Nóri – Köszönöm az élményt, a támogatást

Sziasztok!

Igen-igen, tegnap volt az elso munkanapom 3 het szabi utan. Hat, meg mindig nem tertem vissza… A Ti leveleiteket olvastam eloszor az 400 egyeb kozul es eszembe jutott az a 3 nap. Azota sem tudtam sehol kikapcsolni annyira, mint ott veletek. Koszonom meg egyszer az elmenyt es a tamogatast is, amit a jatekban toletek kaptam!

Nóri

Vica – Több lettem

Halihó!

Nekem például olyan érzésem van, mintha mindannyiótokból hazavittem volna egy darabot, belém épült, ezzel is több lettem, és bizonyos dolgok más megvilágításba kerültek… olyan izgalmas!!!

Mi, E-val és G-val nagyon hiányoltuk a zárókört vasárnap a Nia után, nagyon sajnáljuk, hogy végül pont a végén nem osztottuk meg egymással a konklúziókat, amelyek az előző napokban pedig olyan sokat adtak.

Esetleg, ha lesz még ilyen tábor legközelebb, és másnak is van igénye rá, szerintem megfontolandó lenne mégis megosztani egymással a négy nap legfontosabb tapasztalatait… hisz annyit tanultunk minden kör után egymástól.

Az biztos, hogy az univerzumba kiküldött kívánságaink nem vesznek el, az én Nia iránti szeretetem például máris beleütközött egy olyan Nia helyettesítésbe, amelyet végre el tudtam vállalni. Képzeljétek, jövő héten B. M. helyett tartok Nia órát. Többen mondtátok, hogy szívesen eljönnétek egy órámra, nosza itt az alkalom:).

Máris izgulok:)

M Drága, ha lehetséges, kérlek írd meg nekünk azt a versikét a Tölgyfáról, annyira szeretném, ha meg lenne, nagyon-nagyon megragadott!!! Köszönöm!!!!!

Pusszantás Mindenkinek!!! Vica

Viki – Megtapasztaltam a körülölelő szeretet erejét

Kedves Barátok!

Köszönöm ezt a csodálatos három napot, amit bátran mondhatok eddigi életem egyik legszebb hétvégéjének! Hihetetlen erő van bennem és általatok megtapasztaltam a körülölelő szeretetet erejét is! Az Én életemnek sajnos sokáig ez nem volt része, de most úgy érzem a szeretet mindent kiteljesít Bennem és körülöttem. Mindez nagyon csodálatos és örülök, hogy ennek Ti is részesei voltatok.

A-nak még az este mindent elmeséltem őszintén.
Csak nézett (ámult és bámult) nem értette honnan ez a rengeteg erő és energia.
Még sok beszélgetés vár ránk, aminek nem tudom a végét,de hihetetlenül nyugodt vagyok.

A szüleimmel kevésbé ilyen jó a helyzet. Ma volt egy beszélgetésünk. Felmentem hozzájuk, mert segítséget kértek a Nővéremmel kapcsolatban.
Gondoltam a legjobb alakalom felállítani hozzájuk ezekkel a pozitív energiákkal. Mekkorát tévedtem. Képtelenek meghallani azt, amit mondok nekik, saját maguk érzéseiről és fájdalmairól beszélnek folyamatosan. Sajnos elég zűrös volt és bár próbálkoztam uralkodni az érzéseimen mélységesen felháborított, hogy nem figyelnek oda Rám. Apu folyamatosan mondta a magáét és rágalmazott, ez annyira feldühített, hogy nagyon közel álltam hozzá és a szemébe néztem, és amikor akkor sem hagyta abba, egyszerűen befogtam a száját. Ő megpróbálta lefejteni a kezemet, de nem sikerül neki, mert az indulat miatt iszonyú erős lettem. Mikor elmondtam, amit akartam, teljesen kiakadt és elküldött a francba. Ami megdöbbentő volt, hogy Anyu is elküldött megkérdeztem, hogy tud -e nekem mást is mondani és csak annyit mondott, hogy szeret minket és hajlandó  visszafogadni. Micsoda? Örüljetek, ha ezek után én visszafogadlak Titeket az életembe. Anyu azt mondta menjek le, és ne is jöjjek vissza, felejtsem el Őket egy életre. Megkérdeztem tőle, hogy tényleg ezt akarja-e és Ő a szemembe nézett és azt mondta igen. Eljöttem és még kifelé menet odaszólt, hogy eddig  két lánya volt most egy sincs és Én azt mondtam, ez a Te döntésed. Hát így. Eljöttem és nagyon szomorú lettem, de most már jobban vagyok, mert tudom, hogy mi az szeretni és Én ezt nem akarom elveszíteni nélkülöztem eleget.
Bocs, hogy ilyen hosszan írtam pedig ettől még hosszabb volt csak próbáltam tömöríteni, de mindenesetre lehet, hogy megmarad játéktémának, ha addig kitart.

Nagyon hiányoztok, de az erőtök Velem van és Engem is erőssé tesz és így könnyebb a nehéz helyzetekkel megbirkózni.

Remélem addig, míg nem találkozunk mindenkinek szép nyara lesz! Ölellek Titeket! Viki

Balázs – Tudtam, hogy értékes vagyok

Tegnap este nagyon együttéreztem veled V, amit írtál, mert nekem a bérlőmmel volt egy durva konfliktusom. És tök jó volt, hogy nem álltam vele le vitatkozni, mert én azt szerettem volna, hogy bocsánatot kérjen (amit megtudtam, hogy nem tud, és nem is szokott) ő pedig le akart győzni engem, így otthagytam.

Otthon aztán (a szomszédok örömére) kikiabáltam magamból a feszültséget, és hála nektek, nem csak azt mondtam csúnya vagy, és nem is magam hibáztattam. Aztán meg táncoltam egy jót, és ez nagyon pozitív érzésekkel és energiával töltött el, és aztán este erre irányítottam a figyelmemet, és boldog voltam! Tudtam, hogy értékes vagyok, még akkor is, ha egyesek a sárba akarnak tiporni.

És olyan jó volt rátok gondolni, a figyelmetekre, a szemetekből ragyogó őszinteségre és szeretetre! És rájöttem, micsoda érték vagytok ti számomra, és a testvérem is, akinél lakom, és aki oly sok mindent elfogad, még a káoszt is, amit csinálok otthon. És a barátaim, meg a tánc az életemben…

Szóval sokat kaptam, és erre akkor döbbentem rá, amikor olyan nehéz volt…

Köszönök mindent tőletek! Balázs

Zsuzsi – Gyönyörűek vagytok, vagyunk

Kedves Réka! Kedves Mindenki!!!

Réka, köszönjük szépen a képeket, fantasztikus érzéked van a pillanatokhoz, a fotók egyszerűen GYÖNYÖRŰEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyönyörűek vagytok, vagyunk!!!! Minden porcikámban újra átéltem a szombat estét Veletek!!!!!!!! Szuper volt, fülig ért a szám közben!!!!

Mindenkinek további szép hetet kívánok!!! Szeretettel üdvözlök mindenkit, Zsuzsi

Zsuzsa – Köszönöm, hogy fogtátok a kezem

Sziasztok Kedves Mindenki!

Megint elmerültem abban, hogy “terheljelek”-e Benneteket azzal, ami bennem végbe megy. De V levele megerősített abban, hogy az, amit most érzek Nektek is köszönhető, ezért döntöttem és most írok.

Igen, én is köszönöm az együttlétet, hogy “fogtátok” a kezem és sikerült egy fontos lépést megtennem. Talán (sőt biztos), hogy én azért is veszek részt (túl az egyéb megoldandó, válaszra várom problémám mellett) ezen a tréningen, mert a csoporthoz tartozást, beilleszkedést, mások és MAGAM elfogadást tanulnom kell.
Lényeg, hogy hétfő reggel óta tele vagyok energiával, jókedvvel, kreativitással és lendülettel. Nyoma sincs az elmúlt időszak tompultságának. Sőt kiegyensúlyozottnak érzem magamat és BOLDOG vagyok! Pörög a munka, alakul a családéletem!

És igen, várom a következő alkalmat és találkozást! Én örülök, hogy besűrűsödött a tréning időpontja, mert úgy gondolom, hogy “addig kell ütni a vasat, amíg meleg”!! Hát állok, ülök, “játszok” elébe!!!

És igen, van már témám is!

Dénes – Ezt szeretem

Azt hiszem, ezt szeretem benned a legjobban… ahogy egy képpel, pár szóval az állapot minden színét, ízét, zamatát visszaadod.

No tags for this post.
No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.