Skip to content

Pszichodráma egyesület

 Találkozások Pszichodráma Egyesület

 

 

 

 

Néhány év közös munka (csoportok, táborok, nyílt napok) után, 2003-ban vezetőtársaimmal úgy éreztük, hogy:

  • definiálni kell magunkat, tevékenységünket,
  • közhasznú pszichodráma egyesületté válni, hogy pályázatok és egyéb források elnyerésével lehetővé tegyük az önismeret elérését azok számára is, akiknek nincs anyagi forrásuk hozzá, de elkötelezettek a komoly önismereti munkára,
  • lehetőséget teremteni a magunk számára a folyamatos képződéshez.

Pszichodráma egyesületünket úgy képzeltük el, hogy erőteljesen megjelenik benne a mi utunk, a friss elképzeléseink a pszichodrámáról, a csoport munkáról, de megtartjuk azokat a fontos tanításokat, amelyeket mestereinktől kaptunk a Magyar Pszichodráma Egyesület keretein belül.

Mivel a drámában és az életben is a legfontosabb dolog, alakító , sorsformáló erő a kapcsolat, így a Találkozások nevet kapta újszülött pszichodráma egyesületünk.

Bemutatkozik a Találkozások Pszichodráma Egyesület

A Találkozások Pszichodráma Egyesület fiatal szakemberek által szervezett csoport, amely a professzionális pszichológiai megközelítésekre, az emberiség spirituális hagyományaira, valamint a mindenkiben meglévő belső erőforrásokra támaszkodva építi fel önmagát.

Elveink: A Pszichodráma Egyesület tevékenysége néhány alapelv köré szerveződik. Ezek adják az egészséges és állandó fejlődéshez szükséges kereteket, és ezek segítségével igyekszünk elkerülni a szokásos vagy új csapdákat.

Módszertani integráció. Szemléletünk alapját képezi a különböző módszerek és területek integrálása. Hiszünk abban, hogy a valódi tudás mélyen az egyes emberek személyiségébe integrált, és ezért el van osztva közöttünk. Tapasztalatból tudjuk azt is, hogy különböző utakon közelítve önmagunkhoz, az ismeretnek és a feldolgozásnak gazdag összhangjához jutunk.

Spirituális nyitottság. A mai kultúrában megjelenő számtalan pszichológiai, spirituális, ezoterikus és egyéb megközelítés mutatja az emberek igényét a belső utak megtalálására. Minden utat elfogadunk, igyekszünk megismerni, de munkánkba csak azokat építjük be, melyeket tapasztalatainkkal és korábbi ismereteinkkel összhangba tudunk hozni, és melyek hitelességéről komolyan meg vagyunk győződve.

Kapcsolódás a meglévőhöz. Felfogásunkat és tevékenységünket más szervezetekkel kapcsolatokat keresve és építve alakítjuk ki. Elismerjük elődeink munkáját és támaszkodunk értékeikre. Ennek egyik külső jele, hogy a Magyar Pszichodráma Egyesület égisze alatt végezzük a Találkozások Pszichodráma Egyesület keretein belül pszichodramatikus munkánkat.

Céljaink: Olyan lehetőségeket teremtünk, amelyek által a kereső, induló vagy elakadt emberek szabadon alakíthatnak közösséget, találhatnak rá belső útjukra és kiteljesedésükre. Ennek eléréséhez folyamatos működést, elérhetőséget biztosítunk, valamint önmagunk képzésével újabb módszereket és megközelítéseket építünk be munkánkba.

Terveink: Rövid és hosszú távú terveink e célokhoz illeszkednek.

  •  Folyamatosan szervezünk pszichodráma, gyógyító tánc és masszázs kurzusokat.
  •  Hagyományt kívánunk teremteni az e módszerek integrációjával felépített Találkozások Táborából, évente 3-4 alkalommal.
  • Kibővítjük a létező kommunikációs infrastruktúránkat egy honlappal, amely információkat és lehetőségeket kínál önismereti szinttől.
Cimkefelhő: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.