Skip to content

Miért Pszichotréning?

Minden országot bejártam,
Minden messze tartományt,
S ami álmaimban él,
A dicsőt, az égi szépet
én bizony megtaláltam……

A Pszichodráma, a Mediáció, az Erőszakmentes Kommunikáció, az SVT, az Agykontroll, a Szupervízió, a Coaching, az Avatar, a Szomato dráma, a Családállítás mind-mind önálló módszerek. A maguk nemében nagyszerűek. Sokat tanultam belőlük. Mégis, a metodikában mindig önmagamat kerestem, az engem megszólító, megragadó, elrepítő mágikus gondolatokat. Kerestem a jeleket, amik továbbvihetnek az utamon.

A sok-sok év alatt létrejött egy sajátos esszencia, amit Pszichotréningnek neveztem el. A párlat gondolatokból, képekből, megélésekből, érzetekből, gesztusokból, sugallatokból, mesteri fogásokból, érintésekből csapódott ki. Nemes anyagok elegye. Arra tanít, hogy tanuld meg szeretni, tisztelni, elismerni önmagad, ismerd meg képességeidet, lehetőségeidet, határaidat, légy autonóm, hogy ezután teljes emberként, a saját erőforrásaid birtokában fordulhass mások felé.

Ezt közvetítem, amikor veled dolgozom, legyen a módszer alapja Pszichodráma, SVT vagy bármi más.
Magamat lankadatlanul fejlesztem, hogy mind tisztább csatornává válhassak. Nem akarok több papírt, pecsétet és aláírást. Igazi megéléseket szeretnék. Az élet törvényei szerint élve, harcba szállva a félelem törvényeivel.
Munkámban a Létbátrakat keresem, akik hisznek az élet erejében, a személyes fejlődésben, a szabad akaratban.

Álljon most itt egy gyönyörű szöveg. Azt hiszem, mindent kifejez, amit még leírhatnék.

“Nem érdekel, mivel keresed a kenyeredet. Az érdekel, mi után sóvárogsz, és hogy mersz-e álmodni szíved vágyának megvalósításáról.
Nem érdekel, milyen idős vagy. Az érdekel, mersz-e bolondnak tűnni a szerelemért, az álmaidért, a lét kalandjáért.
Nem érdekel, milyen bolygók állnak kvadrátban a holdaddal.… Az érdekel, megérintetted-e már bánatod legbenső magját, nyitott maradtál-e az élet árulásaival szemben, vagy összetöpörödtél és bezárkóztál a további fájdalmaktól való félelmedben.
Az érdekel, képes vagy-e elüldögélni a fájdalomban, akár a sajátodban, akár az enyémben anélkül, hogy rejtegetni, enyhíteni vagy orvosolni akarnád.
Az érdekel, képes vagy-e elüldögélni az örömben, akár a sajátodban, akár az enyémben; hogy tudsz-e vadul táncolni, amíg az eksztázis át nem jár az ujjad hegyéig anélkül, hogy óvatosságra, realizmusra intenél másokat, és emlékeztetnéd őket az ember korlátaira.
Nem érdekel, hogy a történet, amit elmesélsz nekem, igaz-e, vagy sem. Az érdekel, képes vagy-e csalódást okozni valakinek, ha csak így maradhatsz hű önmagadhoz, képes-e vagy-e elviselni, hogy árulással vádolnak, és közben nem elárulni saját lelkedet. Az érdekel, tudsz-e hű, és ennélfogva megbízható lenni.
Az érdekel, képes vagy-e meglátni a szépséget akkor is, ha nem minden nap ölt csinos külsőt, és hogy az Ő jelenlétéből eredezteted-e életedet.
Az érdekel, tudsz-e együtt élni a kudarccal, a sajátoddal vagy az enyémmel, és ettől függetlenül kiállni a tópartra, és belekiabálni a telihold ezüstjébe, hogy IGEN!
Nem érdekel, hol élsz, és mennyit keresel. Az érdekel, fel tudsz-e kelni a gyász vagy kétségbeesés éjszakáját követően, fáradtan és összetörten, és gondoskodni a gyermekeidről.
Nem érdekel, kik az ismerőseid, és hogyan kerültél ide. Az érdekel, beállsz-e velem a tűz közepére, és benn is maradsz-e.
Nem érdekel, kivel, hol és mit tanultál. Az érdekel, mi tart életben belülről még akkor is, amikor más széthull körülötted.
Az érdekel, képes vagy-e egyedül lenni, és őszintén kedveled-e önmagad társaságát a magányos pillanatokban.”
/Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök/ 

Cimkefelhő: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.